Diensten

Wij hebben als primaire dienst al uw voertuigen volledig keuringvrij te maken. Het voertuig kan zo met 100% zekerheid van een postief keuringsrapport bij de Technische controle worden aangeboden zodat tijd- en geldverlies, stress of ergernissen worden vermeden!

Keuringservice

Brakepoint maakt uw rollend materieel keuringvrij en biedt het indien gewenst ook aan bij de keuring. Wij durven u te garanderen dat u hiermee heel wat onnodige stress en ergernissen zal vermijden én tijd en geld zal besparen.
Maak van de keuring van uw voertuig dus een routinekwestie en doe een beroep op de vakbekwaamheid en de snelle service van Brakepoint! U hoeft hiervoor niet eens een afspraak voor te maken!

1. Voorkeuring

“Dagelijks, zonder afspraak én volgens een vaste prijs!”

 • De RD remtest.
 • Het afstellen van de remmen.
 • Het controleren van de speling op de veerbussen, de lagers, de draaikrans, de king pin, enz…
 • Controle van de spatlappen en exspray.
 • Controle van de signalisatie en het afstellen van de lichten.
 • Controle van de banden.
 • Controle van de tacho en de begrenzer.
 • Nakijken op glasbreuk….

2. Diagnose

“Eerst oorzaak, dan pas herstelling!”

Aan de hand van de voorkeuring maken wij een overzicht van de eventuele onderhouds- en herstellingswerken die buiten de voorkeuring vallen. Deze worden u telefonisch meegedeeld waarop u kan beslissen of wij deze werken kunnen uitvoeren.

“Herstellingen worden enkel uitgevoerd mits toestemming van de klant!”

3. Keuringvrij maken

“100% garantie*”

Uw voertuig wordt keuringvrij gemaakt volgens de normen van de Technische controle. *Indien uw voertuig niet wordt goedgekeurd doen wij een herkeuring op onze kosten, dit op voorwaarde dat de wagen keuringvrij kan gemaakt worden volgens de diagnose.

“Wij beschikken over dezelfde testbank als die van de Technische controle!”

4. Aanbieden op de keuring

“Bespaar tijd én geld!”

Voor een vaste prijs bieden wij uw voertuig aan bij de Technische controle wat voor u heel wat tijdwinst betekent alsook stress en ergernis voorkomt.

“De Technische controle bevindt zich op slechts 500 meter van onze werkplaats!”

Remstation

Uit cijfers van GOCA (groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs) blijkt dat voertuigen met een maximaal toegelaten gewicht (MTM) bij de Technische controle vaak worden afgekeurd vanwege het gebrekkig functioneren van de remmen.

Vandaar ons advies om minimum 2 x per jaar het remsysteem van uw voertuig(en) te laten controleren, en daarvoor bent u bij Brakepoint uiteraard aan het juiste adres. Wij weten immers raad met elk remprobleem zowel bij mechanische, hydraulische als pneumatische remsystemen.

De remtest

“Een remtest kan dagelijks, zonder afspraak én volgens vaste prijs!”

Bij Brakepoint gebeurt een remtest met de meest moderne VLT testbank – dit is dezelfde remtestbank als die van de Technische controle van Heist-op-den-berg – en volgens de normen van GOCA (www.goca.be).
Eventuele afwijkingen bij de preventieve controle van de remmen worden aangepast, de ovaliteit van de remtrommels gemeten en het remvermogen getest volgens de normen van de Technische controle. Een afdruk van de testresultaten worden u bezorgd volgens de Europese normen.

Diagnose & Trailer Repair

Testen en afstellen

Bij Brake Point kan u terecht voor het testen en afstellen van uw ABS, EBS en ECAS systemen, dit met behulp van de modernste technieken en door bekwame mechaniekers die op regelmatige basis worden bijgeschoold. Wij komen ook ter plaatse voor zowel diagnose als herstelling!

Monteren en upgraden

Constructeurs verkopen vandaag de dag heel wat nieuwe voertuigen met lange levertermijnen als gevolg. Hierdoor wordt het herstellen van oudere voertuigen die anders vervangen zouden worden door nieuwe een interessante investering. Heel wat transporteurs vonden dan ook reeds de weg naar Brakepoint om hun oudere voertuigen te voorzien van een actueel en zeer performant remsysteem met alle hedendaagse functies.

Harmoniseren van trekker en oplegger

In de EG richtlijn 71/320 wordt voor de remberekening een tolerantieband aangegeven met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren en de uitwisselbaarheid van de trekkende en getrokken voertuigen in de Europese markt mogelijk te maken. In de praktijk ontstaan er, ondanks deze EG remvoorschriften, nog altijd remproblemen omdat het trekkende en getrokken voertuig niet bij elkaar passen. Wanneer u uw voertuig(en) economisch en bedrijfszeker wilt beheren is een remharmonisatie tussen het trekkende en getrokken voertuig absoluut noodzakelijk.

Uitlijnen

“Bekijk een hier een praktijkvoorbeeld en ontdek hoeveel u kan besparen door het tijdig en correct uitlijnen van uw voertuig(en)!“

Omwille van verschillende redenen is het uitlijnen van uw voertuig(en) zeer belangrijk. In de eerste plaats is er het veiligheidsaspect en het rijcomfort. Verder zal u flink wat besparen op de bandenkosten aangezien de slijtage van de banden met een groot percentage wordt verminderd. Maar ook het brandstofverbruik wordt dankzij een correcte uitlijning flink gereduceerd. Reden genoeg dus om ons vandaag nog te contacteren voor een vrijblijvende prijsopgave en/of een afspraak.

Rectificeren

"Het tijdig rectificeren van de remmen heeft een langere levensduur als gevolg!"

Verticale draaibank: Wij draaien de remtrommels van uw voertuig zodat de verglazing van de remtrommel wordt verwijderd en deze een perfecte ronding hebben.

De remprofessor: Met de remprofessor gaan we rechtstreeks op de wagen uw rembeleg afdraaien op de juiste straal (gelijk aan de remtrommel) met als resultaat dat wanneer men gaat remmen het volledig rembeleg wordt benut vanaf de eerste remming.

Vlakken van schijven (schijfremmen):
Wanneer wij de remblokken van uw voertuig vervangen vlakken wij steeds de remschijven rechtstreeks op de wagen zodat de blokken op een recht vlak remmen. We controleren hierbij ook de remklauwen op eventuele spelingen.

Revisie en afstellingen

“Mits een tijdige controle van je remmen kunnen hoge kosten worden vermeden!”

Herstellingen zijn soms aan te raden, meestal met als reden dat het materiaal niet helemaal is versleten en de kosten van reparatie beduidend lager liggen dan het installeren van nieuwe stukken. We spreken dan van revisies en afstellingen. Brakepoint beschikt over een team van specialisten die dagelijks zorgen voor het stellen van diagnoses en het reviseren en/of afstellen van remklauwen, alle soorten ventielen, ALR drukregelaars, remcilinders, ...

Laadkleppen

Wij monteren nieuwe laadkleppen, reviseren & herstellen oude laadkleppen. 24h service

Marktwagens

Wij testen, herstellen en vernieuwen alle soorten remmen van uw marktwagen. Wij monteren indien nodig ook een volledig nieuw remsysteem onder uw marktwagen.

Service center

Brake Point is tevens service center voor de merken BPW, Wabco, Haldex, SAF, Aspöck & Proplast (verlichting). Dankzij een permanente bijscholing en ondersteuning kunnen wij defecten aan en/of problemen met onderdelen van deze merken snel traceren en oplossen. Bovendien beschikken wij over een voldoende voorraad onderdelen die we snel kunnen leveren.

BPW

Klik hier voor de website van BPW.

Wabco

Klik hier voor de website van Wabco.

Haldex

Klik hier voor de website van Haldex.

SAF

Klik hier voor de website van SAF.

Aspöck

Klik hier voor de website van Aspöck.

Proplast

Klik hier voor de website van Proplast.

Webasto

Klik hier voor de website van Webasto.

Airco & verwarming

Airco

Tijdens de hete zomermaanden wil je er zeker van zijn dat je airco voldoende koeling geeft. Een airco verliest jaarlijks ongeveer een 10% aan koelmiddel. Dit koelmiddel zorgt niet enkel voor de koeling maar ook voor de smering van de airco. zo ga je na x aantal jaren merken dat de koeling  niet meer optimaal is maar ook loop je het risico schade op te lopen aan het aircosysteem omdat deze niet meer voldoende gesmeerd wordt. Best kan je 1 keer om de 2 jaar uw airco laten controleren. 

Goed werkende airco

 • efficiënte klimaatregeling 
 • frisse lucht
 • Voorkomt dat ruiten beslaan
 • Houdt verontreinigde lucht en onprettige geuren tegen

Slecht werkende airco

 • verminderde luchtkwaliteit 
 • kan zorgen voor schimmels en bacteriën
 • onprettige geuren
 • slechte temperatuurregeling 

 

Verwarming

Ook voor verwarming hetzelfde verhaal, niet te missen tijdens de koude wintermaanden. Bij ons kan je terecht voor al je verwarmingsoplossingen. 

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.